dimecres, 22 de maig del 2013

Shojo Manga

Shojo (kanji: 少女, hiragana: しょうじょ) és un tipus de manga/anime dirigit a noies, però que també pot interessar als nois. La paraula significa "noia jove".


                                        



Tradicionalment, el "shojo pur" se centra en les històries d'amor i d'un fort protagonisme femení, però algunes històries shojo se centren més en l'acció per a atraure grups més variats (sobretot el subgènere de les magical girls). Per exemple, Sailor Moon combina elements del "shojo pur" amb elements d'acció, amb la qual cosa veuen la sèrie tant les noies de 10 anys com els executius de 40. Generalment, el shojo està dirigit a noies preadolescents.




             








Conté en el seu estil tots els paràmetres estètics que s'associen tant a manga com a anime en general, principalment en la temàtica i en l'aspecte dels personatges. Les visions de flors, centelleigs, ulls grans i figures estilitzades són molt freqüents. Els temes giren entorn de conflictes, desavinences, aventures i desventuras referents a la vida de parella, l'enamoramient, l'amistat i l'amor, generalment en l'ambient de l'escola secundària. Els personatges principals són dones de qualsevol edat, generalment noies joves que cursen secundària. Exposen completament les seves emocions i sentiments amb una recerca d'allò més profund del seu interior, visió i pensament.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada