dissabte, 1 de juny del 2013

El viatge de Chihiro






El Viatge de Chihiro (千と千尋の神隠し , Sen to Chihiro no Kamikakushi) és una pel·lícula japonesa d'anime del 2001 escrita i dirigida per Hayao Miyazaki i produïda per l'estudi Ghibli. La pel·lícula mostra les aventures d'una nena que durant un viatge per canviar de casa va a parar a un món estrany poblat pels esperits.







Chihiro és una nena d'uns deu anys, trasbalsada pel canvi de residència que es veu obligada a fer amb els seus pares.
Quan aquests - Akio i Jou - li diuen que han de canviar de casa no pot ocultar ni reprimir els seus sentiments negatius. En marxar la família, Chihiro s'agafa el ram de flors que li han regalat els seus amics com si portés en ell tots els seus records.
Amb rumb a la seva nova casa, la família sembla equivocar-se de camí i de sobte es troben al final d'un misteriós atzucac. Allà s'alça un enorme edifici vermell amb un interminable túnel en el centre que sembla una boca gegantina. El túnel condueix un poble fantasmal on troben un magnífic banquet.
Akio i Jou es llancen sobre el menjar dient-li a la seva filla que com són gent de diners poden fer-ho. Chihiro mira als seus pares sense unir-se'ls, ells continuen devorant plat rere plat, quan a poc a poc són transformats en porcs. Sense voler han entrat en un món habitat per déus antics i éssers màgics, dominat per la diabòlica Yubaba, una harpia bruixot. Yubaba li explica a Chihiro que als intrusos els transformen en animals i després els maten per menjar-los, això és en càstig per haver-se menjat el banquet que ella reservava per als déus que van al seu regne a renovar les seves forces. Els que aconsegueixen escapar d'aquesta tràgica destinació són condemnats a morir una vegada que es demostra la seva inutilitat.


Afortunadament, Chihiro troba un aliat en forma de l'enigmàtic Haku. Haku viu a la casa dels banys amb Yubaba encara que no per voluntat pròpia. Haku és un noi (en aparença) que ajuda Chihiro a sobreviure al món dels esperits per motius que es revelen al final de la pel·lícula.
Per postergar la seva terrible destinació i per sobreviure en aquest món estrany i perillós s'ha de fer útil, per la qual cosa ha de treballar. Chihiro surt de la seva mandra habitual quan aconsegueix que Yubaba la contracti, però alhora ha de renunciar a la seva humanitat, als seus records i fins i tot lliurar-li el seu nom, per mitjà del qual la bruixa la controla. A més Chihiro coneix un Sense cara, corromput per la seva presència a la casa de banys, al que aconsegueix redimir.


Al final, Chihiro és sotmesa a una prova per Yubaba; ha de trobar els seus pares entre tots els animals, per a així trencar el seu contracte i aconseguir la llibertat. Haku i ella se separen, amb la promesa de retrobar-se algun dia.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada