dilluns, 3 de juny del 2013

Inuyasha




Inuyasha (del japonès: 犬夜叉, inu "gos" i yasha "dimonis que volen a la nit" del sànscrit yaksha) és el nom d'un manga i una sèrie d'anime de Rumiko Takahashi (creadora de Lamu -Urusei Yatsura-, Maison Ikkoku i Ranma 1/2, entre altres).




La Kagome, viatja des del temps present, la nostra època fins cinc-cents anys en el passat. Realitza els seus viatges a través d'un pou màgic que comunica les dues èpoques i que pot travessar gràcies al seu poder espiritual.
Quan realitza el primer dels seus viatges, al món de l'Inuyasha només han passat 50 anys i el món amb prou feines ha canviat.




Inuyasha és una comèdia romàntica d'acció/aventura emmarcada dins del gènere shōnen, amb elements de terror.

 La història comença a Tòquio (Japó), amb una estudiant d'institut anomenada Kagome com a protagonista, que de camí a l'institut s'apropa al pou segellat de casa seva (que és un temple shintoista). Ho fa per agafar el seu gat, en Buyo, ja que el seu germà té por d'entrar-hi. Quan s'apropa al pou, un dimoni mig dona mig centpeus l'atrapa. El dimoni diu que la Kagome posseeix l'Esfera dels quatre esperits (Shikon no Tama) i intenta agafar-la. Peró s'escapa i arriba a l'època de l'Inuyasha com veu el arbre mil·lenari ella i va per que es pensa que hi ha casa seva pero el que hi ha es un noi dormint placidament en el arbre amb una fletxa enganxada el pit en el seu bosc despres arriba la gent del poble i la beu i se la emporten. En aquest instant, el dimoni desapareix i la Kagome es troba a l'era Sengoku del Japó. La Kagome investiga el lloc i es troba una vella sacerdotessa anomenada Kaede, que assegura que té la mateixa aparença que la Kikyō, la seva germana gran (i una poderosa sacerdotessa), que havia mort i havia estat cremada juntament amb l'esfera dels quatre esperits, emportant-se-la al més enllà. La Kaede li explica la història de com, 50 anys abans, un semidimoni (hanyō) de nom Inuyasha havia intentat robar l'esfera a la Kikyō, ferint-la de mort, però la Kikyō va aconseguir tocar-lo amb una fletxa màgica, que el va deixar inmobilitzat i inconscient i va fer que pogués recuperar l'esfera abans de morir.
Resulta que la Kagome és la reencarnació de la Kikyō i té l'esfera dels quatre esperits dins del seu cos. Quan el dimoni centpeus la hi treu i se l'empassa, adquirint un gran poder, la Kagome es veu obligada a despertar l'Inuyasha per poder-lo vèncer.
Poc després de recuperar l'esfera, la tornen a perdre, i la Kagome la fa miques accidentalment quan intenta recuperar-la. Les peces es reparteixen per llocs llunyans i la sèrie narra les aventures de l'Inuyasha i la Kagome a la recerca dels fragments de l'esfera. Durant la cerca, trobaran nous companys que s'uniran a la seva aventura per diverses raons personals. A través de la història, els sentiments entre la Kagome i l'Inuyasha augmentaran, tot i que el romanticisme és una part secundària durant la major part de la història.







PERSONATGES 



Inuyasha 



   

Inuyasha és el protagonista de la sèrie anime Inuyasha. És un semidimoni que viu a l'època Sengoku, al Japó feudal. El seu pare era un dimoni molt poderós, però la seva mare era humana, de manera que ell no és un dimoni total i a les nits de lluna nova perd els poders i esdevé totalment humà. En el món del passat, es va enamorar de la Kikyo, una sacerdotessa molt poderosa que guardava l'esfera dels Quatre Esperits, i que el corresponia, però un semidimoni molt dolent anomenat Naraku, va provocar que es barallessin i controlant a l'Inuyasha li va fer robar l'esfera del poble, però la Kikyo, mortalment ferida, va inmobilitzar a l'Inuyasha amb una fletxa. Cinquanta anys més tard, la Kagome, la reencarnació de la Kikyo, va venir a través d'un pou màgic des del món modern i el va alliberar per que l'ajudés a matar un dimoni que la perseguia. Per culpa d'un collaret màgic, la Kagome pot tombar l'Inuyasha cada cop que crida "seu, gosset!". Després de la destrucció de l'esfera, ell i la Kagome han de començar a recol·lectar els fragments que s'han escampat.

En un enfrontment amb el seu germà Sesshomaru, l'Inuyasha aconsegueix la Tessaiga, l'espasa d'ullal de ferro, que era del seu pare i que a partir de llavors portarà sempre al damunt. Els viatges per recuperar els fragments de l'esfera es veuran marcats pels combats contra en Naraku i els seus esbirros, la reaparició de la Kikyo, resucitada per una bruixa i l'aparició de nous aliats, Miroku el monjo , Shippo el dimoni-guineu i Sango l'exterminadora de dimonis. Durant la sèrie, el seu caràcter anirà canviant. Gràcies a la Kagome, l'Inuyasha anirà tornant-se més amable i es preocuparà més pels seus amics. L'InuYasha també s'enamorarà de la Kagome,però és incapaç de oblidar la Kikyo i per tant està enamorat de les dos. A vegades és troba amb secret amb la Kikyo, i pot fer pensar que potser se l'estimi més a ella, però no és veritat perquè al llarg de la sèrie viu moments romàntics amb la Kagome.



Kagome Higurashi 


Kagome Higurashi Dibujos Animados Niña

Kagome Higurashi és la protagonista femenina d'aquesta sèrie. És la reencarnacció de la Kikyo,tot i que de caràcter a penes tenen coses comunes. Està enamorada de l'InuYasha, però com sap la seva relació amb la Kikyo, ha de fer cor fort i els deixa fer, ella és feliç a costat de l'InuYasha. Però no s'acaba aquí. L'Inuyasha també se l'estima i té un munt de pretendents més la Kagome: en Koga, En Hojo del seu institut, en Hojo de l'època feudal, a més de l'Inuyasha, evidentment. Ella en realitat, volia tenir una vida normal. Trobar nòvio, estudiar de valent i sortir amb les amigues. Però des que va caure en aquell pou la vida li va donar un gir de 180 graus. Ara de viure entre els dimonis i els estudis, i tot és molt estressant. La Kagome, és una noia, amigable, amable, té valor i bastant geni. La seva millor amiga és la Sango, tot i que a la seva època té molt bona amistat amb les seves companyes de classe, l'Eri, l'Ayumi i la Yuka. El pare de la Kagome, és mort, però li queda família com el seu germà petit, en Sota, la seva mare que se'n desconeix el nom i el pesat del seu avi Nonnno. Tot i això, se'ls estima molt.




Miroku 



Miroku és un monjo budista ambulant, que es guanya la vida exorcitzant fantasmes i esperits i si no n'hi ha entavana la gent a canvi de diners o allotjament. També és un faldiller i va darrere de totes les dones boniques que li surten al pas i els hi demana si volen tenir un fill seu, a més a més té les mans molt llargues. En Miroku té un forat a la mà, que xucla tot el que troba al seu pas. Aquest forat és producte d'una maledicció que el dimoni Naraku li va fer al seu avi. El forat passa de pares a fills i un dia el xuclarà a ell i morirà. La seva única esperança és matar en Naraku per trencar l'encanteri. Durant la sèrie ell i la Sango s'enamoren, però ell com que ell és un faldiller, els seus moments romàntics sempre acaben còmicament




Sango 


Sango Wallpaper HD

La Sango és la filla del cap d'un poble des d'on fa moltes generacions s'exterminen dimonis, es una exterminadora de dimonis (退治屋, taijiya) el germà de la qual, en Kohaku, és controlat per en Naraku. Aquest, posseeix en Kohaku i fa que ell mateix mati a la seva pròpia família. La seva millor amiga és la Kirara, una gateta dimoni, que abans pertanyia a la sacerdotessa Midoriko. Està enamorada d'en Miroku. Al manga Inuyasha,. Tot i que és molt jove, ja és força experta. La seva arma principal és un boomerang gegant. Un dia, són convocats a un palau per matar un dimoni aranya, però allà el seu germà petit, en Kohaku, és posseït per un dimoni i mata el seu pare i els seus companys. Els soldats el maten i ella resulta greument ferida. Al mateix temps en Naraku envia una gran multitud de dimonis a destruir el poble dels exterminadors. Llavors va al palau i informa que l'Inuyasha és el responsable de la matança. La Sango li va al darrere per venjar la seva gent, però després de lluitar contra ell, descobreix que en Naraku menteix i s'uneix al grup de l'Inuyasha per matar-lo. En diverses ocasions, es trobarà amb el seu germà Kohaku, que es manté viu per un fragment de l'esfera dels Quatre Esperits i que està dominat per en Naraku i s'hi ha d'enfrontar, sense perdre l'esperança de recuperar-lo.




Kirara 



Kirara és un personatge del manga Inuyasha. És la fidel companya de la Sango (una altra del grup d'Inuyasha (en el grup de l'Inuyasha, està la Kagome, en Miroku, en Shippo, la Sango i la Kirara. La Sango és una exterminadora de dimonis que no té familia, només un germà (kohaku) poseït per en Naraku. La petita Kirara és una gata dimoni, amb dues cues, peró que es pot transformar en un excel·lent lleó volador i pot portar dues o tres persones al seu llom. (només en canvia la mida) En el final de la sèrie, derroten a en Naraku, i ella decideix anar-se´n amb en Kohaku per a què sigui més fàcil el seu entrenament per a convertir-se en un autèntic exterminador de dimonis, mentres la Sango forma una família amb en Miroku.



Shippo 



Al manga Inuyasha, Shippō és un dimoni guineu. Uns dimonis del llamp, Hiten i Manten van matar els seus pares i l'haurien mort a ell si la Kagome i l'Inuyasha no l'arriben a salvar. No és gaire poderós, ja que la màgia dels dimonis guineus es basa en la il·lusió. Des de llavors, acompanya als nois a la recerca dels fragments de l'esfera, tot i que no és gaire útil, dóna un punt còmic a la sèrie.



Sesshōmaru 



Al manga Inuyasha, a diferència de l'Inuyasha, el seu germà Sesshōmaru (殺生丸) és un dimoni total, ja que els seus pares eren tots dos dimonis. És un personatge que es mostra fred, calculador i sense cap mena d'escrúpols. Odia els humans, odia els dèbils i per sobre de tot odia el seu germà, l'Inuyasha. En la seva primera aparició va a buscar la tomba del seu pare, amagada en un espai ocult dins d'una perla negra, amagada a l'ull esquerra de l'Inuysha. A dins hi ha amagada la Tesaiga, l'espasa d'Ullal de Ferro, forjada amb un ullal del seu pare, i que té un gran poder, però que per ser un dimoni, ell no pot tocar. Quan l'Inuyasha aconsegueix l'espasa, li talla un braç. Des de llavors s'implanta braços de dimonis que ha matat. Però en capítuls més avançats de la temporada kanketsu-hen se li regenera el braç juntament amb una espasa la "Bakussaiga". S'enfronta al seu germà en diverses ocasions, com que no li pot prendre l'espasa, decideix destruir-la i demanar-li a l'espaser Totosai, que va forjar la Tesaiga que li faci una espasa nova, però ell, que no es refia de les intencions d'en Sesshomaru i s'hi nega. 


En una ocasió en Naraku el va intentar utilitzar per matar l'Inuyasha, i des de llavors també el busca per matar-lo. En Sesshōmaru ja té una espasa, també feta amb un ullal del seu pare, la Tenseiga o espasa d'Ullal Revifador, que té el poder de tornar la vida als morts, però que no pot matar ningú. Amb aquesta espasa torna la vida a una nena anomenada Rin, que els llops d'en Koga maten. Des de llavors, aquella nena sempre viatjarà al seu costat, cosa que reduirà el seu menyspreu per la vida humana. Es fa una espasa nova, el Déu del Dimoni Combatent, amb un poder demoníac molt gran, que des de llavors porta sempre a sobre.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada